Vinterdæk pris

Hvert år, når vinteren nærmer sig, så er der mange, der skal have skiftet til vinterdæk, hvilket er fornuft hvis man gerne vil kunne køre i sin bil gennem hele vinteren. Der er dog rigtig mange, der først får skiftet alt for sent. Det kunne være, at man venter og venter, bliver ved med at udskyde det, eller bare har glemt at få det gjort. Det er dog vigtigt at få det gjort, før sidste øjeblik.

Dagene i vintermånederne kan have meget skriftende vejr, og selvom der den ene dag er solskin, så kan vejret nå at skifte senere på dagen. Mekanikere har ofte meget travlt omkring den tid, hvor årets første sne falder.

Sådan får du den bedste pris på vinterdæk

lakering af bilDeltin.dk anbefaler:

Prisgaranti på alle opgaver – modtag 3 tilbud på vinterdæk inkl. montering!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Hvorfor og hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Det kan være farligt, både for dig selv og for andre, hvis du køre rundt uden vinterdæk, når der for eksempel er sne eller isglatte veje. Faktisk så skal almindelige dæk bruge 1-2 gange så lang bremselængde, når man kører i vinterfører, sammenlignet med vinterdæk.

Du skal dog også være opmærksom på, at når det så kommer til kørsel på en tør vej, vil der typisk være en lidt længere bremselængde for vinterdæk, hvor der på våd vej ikke er den store forskel. Du skal altså under alle omstændigheder køre efter vejens forhold.

For at undgå kø og ventetider hos mekanikeren i de dage, hvor sneen kommer, så kan det være en god ide, at få det gjort inden. En god tommelfingerregel er, at man typisk vil skifte til vinterdæk i efterårsferien, og tage dem af igen, omkring påsketid.

Som mand, er det ofte forventet, at man har styr på alt det med bilen, hvilket også inkluderer skiftet til vinterdækkene. Du kan få gode tips og tricks, samt finde info om diverse mandeting ved at klikke her.

Andre læste også:  Pris på undervognsbehandling

Vinterdæk til skiferien

Står du og skal på skiferie her henover vinteren? Så er det vigtigt at være opmærksom på, at selvom vi ikke i Danmark har nogen lov, der bestemmer, at vi skal have vinterdæk på, så er der flere af vores nærtliggende lande, der har regler om dette.  Der kan også være forskel på kravene, til mønsteret på dækkene, i de forskellige lande. Hvis du skal afsted på skiferie, så er det en god ide at have styr på inden afrejsen, så man ikke ender med uheldige bøder, eller hvad der er værre.

I Sverige er det for eksempel lovpligtigt, at bruge vinterdæk, hvis der er is eller sne på vejene, eller når vejene er våde og temperaturen er omkring eller under frysepunktet, i perioden 1. december til 31 marts. I Norge er der dog ingen krav om, at man skal have skiftet til vinterdæk.

Her må man godt bruge sommerdæk, så længe at man monterer snekæder, hvis der skulle komme is eller sne på vejene. I Tyskland er det lovpligtigt enten at have vinter- eller helårsdæk på, under vintervejret.

Herudover kan der også være andre regler, som at det i Sverige ikke er lovligt at køre med helårsdæk, og at de skal være M+S mærket.

4.5/5 - (4 votes)

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.