Kan en leasingbil eller en udlejningsbil bedst betale sig?

De fleste mennesker kan sikkert skrive under på, at det at have en egen bil, står i høj kurs. Dels slipper man for at tilrettelægge sin hverdag efter busser og tog, men en egen bil giver også en høj grad af frihed til at være spontan. Og så er vinteren ikke helt så kold når man kan tænde for varmen i sin bil.

Men med en bil, følger der også en række omkostninger, hvilket de seneste år har gjort at bilen har stiftet bekendtskab med begrebet deleøkonomi. Nu kan man som privatperson privatlease en bil som man kan udleje de dage man ikke behøver den selv.

Specielt privatleasing har været i vækst de seneste 5 år, hvilket sandsynligvis kan tilskrives mere økonomisk fordelagtige vilkår end tidligere. Læs gerne DR’s guide til det at have bil. DR’s valg af bil guide – Her sammenlignes egen bil med privatleasing og abonnement bil samt med delebil.

Kan korttidslejede biler konkurrere med privatleasing?

Svaret er ikke entydigt, da det afhænger af den enkeltes behov. Specielt antal dage per år samt antal kørte kilometer er de 2 væsentligste faktorer.

Vi har dog gjort en forenklet beregning, som kan give en god indikation af, hvad man bør vælge. Altså hvis pengepungen skal bestemme.

I testen har vi valgt at tage udgangspunkt i den populære mikrobil VW move up!

Vores beregning ser sådan her ud:

((Leasing udbetaling 10000 kr/12 mdr) + Leasing per md 1949 kr) / Leje per dag 249 kr = 11,2 dag

Denne beregning viser at det bedst kan betale sig at lease bilen hvis du har brug for den i mere end 11 dage per måned og at lejebilen er billigst hvis dit månedlige behov er mellem 1 og 11 dage.

Andre læste også:  Helårsdæk

Forskellige behov

Nogle familier færdes for det meste i storbyer og har derfor kun brug for en bil i weekender og ferier, mens andre familier har brug for en bil alle ugens dage. Illustrationen nedenunder viser at privatleasing af en VW move up først kan betale sig, økonomisk set, når man har et forholdsmæssigt stort bilbehov.

One2move rabatkode og andre rabatter

I vores beregning har vi valgt de billigste alternativ. På volkswagen.dk (leasing) har vi f.eks. valgt 15.000 km per år og på One2move.dk (leje) har vi medregnet onlinerabatten på 20% på de kilometer som overstiger de 100 km/dag som indgår per dag.

På One2move.dk kan man få 10% yderligere rabat på dagsprisen med en One2move kampagnekode.

Økonomi og livskvalitet går ikke altid hånd i hånd

De store prisforskelle til trods, så kan bekvemmelighedsfaktoren have en meget stor værdi i nogle familier. Nogle af de følelsesmæssige faktorer, som også spiller ind ved valg mellem privatleasing og billeje kan ses af illustrationen nedenunder.

Beregning er gennemført den 27. oktober 2018. Her har vi sammenlignet priserne fra One2move.dk biludlejning (Biludlejning Egå – Aarhus N) med leasingpriser fra volkswagen.dk. Leasingprisen per måned baserer sig på 15.000 km per år som er det laveste mulige alternativ. Følgende er der ikke taget højde for i beregningen: Evt. værdi af at kunne udleje sin leasingbil. Forsikring af leasingbil. Mulighed for 10% ekstra rabat på oplyste dagspriser hos One2move med rabatkode.de

5/5 - (2 votes)

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.