Derfor er nummerpladen så vigtig ved køb af brugte biler

Efterhånden er der formentlig mange, som på et eller andet tidspunkt har haft en drøm om at eje en bestemt bil. Drømmebilen kan tage sig ud på mange forskellige måder og kan være alt fra splinterny til brugt. Skal drømmebilen helst være brugt, er der dog nogle overvejelser, man bør gøre sig, før man vælger at tømme pengepungen.

Undgå at blive snydt

Markedet for brugte biler er stort, og der findes mange professionelle samt private sælgere, som er åbne og ærlige, når en brugt bil skal sælges videre. Desværre findes der også uærlige sælgere på markedet, hvor man som køber kan ende i en offerrolle i sager om eksempelvis forgældede biler, fusk med kilometertælleren, samt situationer hvor sælger lyver om bilens korrekte tilstand. Der findes dog en måde, hvorpå man kan forebygge kedelige situationer som disse. Ved køb af en brugt bil er det altid vigtigt, at man tjekker nummerpladen, inden handlen går igennem. Dette kan gøres nemt, hurtigt og gratis på Tjekbil.dk, som udruster en med alle de nødvendige oplysninger, der er at finde om ens “nye” brugte bil, ved at indhente data fra bilens tidligere synsrapporter.

Nummerpladen løfter sløret for bilens fortid

Slår man nummerpladens oplysninger op, får man adgang til bilens historie, hvilket er fordelagtigt, da man på den måde kan sikre sig, at sælgers oplysninger om bilen er korrekte. Ved at opsøge eksempelvis tjekbil.dk kan man finde frem til, hvem bilens “ejer” er, hvortil man kan indhente bilens registreringsnummer. Tidligere synsrapporter løfter også sløret for bilens tilstand, og om bilen før i tiden har lidt under væsentlige fejl og mangler, der har haft en indflydelse på, hvorvidt bilen er blevet godkendt til det periodiske eftersyn. Bilens synsrapport kan endvidere oplyse om det kilometertal, der er registreret til det seneste eftersyn. Selvom der måske er flere historier om tilbagespoling af kilometertæller i udlandet end i Danmark, er det en god idé at være opmærksom på, om bilens kilometertal stemmer overens med det, der er blevet registreret.

Andre læste også:  Vinterdæk pris

Hvorfor er det ellers vigtigt at tjekke nummerpladen?

Der findes flere relevante og gode grunde til, at man får foretaget et nummerpladetjek. En anden kedelig situation, man kan komme ud for som brugtbilskøber, er, at man kan komme til at overtage den tidligere ejers gæld. Når man afslutter en handel med sælger, bliver man gjort til økonomisk ansvarlig for bilen. Dette gælder også for den restgæld, som muligvis befinder sig i ens drømmebil. Derfor er et nummerpladetjek vigtigt, hvis man vil sikre sig, at man ikke skal betale yderligere og unødvendige penge på grund af en restgæld i bilen, som ikke tilhører en selv.

Som køber kan man også komme ud for at blive beskyldt for at være biltyv, hvis man ikke er opmærksom på, hvilket navn bilens nummerplade er registreret i. Det er altid en god idé at finde ud af, hvem der er registreret som ejer af bilens nummerplade – specielt hvis du vælger at købe din brugte bil af en privat forhandler. Stemmer navnet på ejeren af bilens nummerplade ikke overens med de oplysninger, sælger har opgivet, er der en god grund til at være kritisk og lade alle alarmklokker ringe. Der er formentligt ingen, der ønsker at blive stemplet som biltyv, hvorfor man bør gøre sig selv den tjeneste at tjekke nummerpladen inden køb.

Nummerpladen er nøglen til alle de vigtigste baggrundsoplysninger, der findes om en bil. Det skal derfor igen understreges, at det stærkt kan anbefales, at man får lavet et nummerpladetjek inden køb, hvis man går med drømmen om at købe en brugt bil.

Rate this post

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.