Helårsdæk

Nu nærmer tiden sig, hvor de fleste danske bilister begynder at overveje vinterklargøringen af bilen.

Det er ikke mindst lig med skiftet fra sommerdæk til vinterdæk, og for mange også et gensyn med de driftsikre men ikke udtalt kønne, matsorte stålfælge.

Det er tiden at få bestilt tid til ombytning af dæk og fælge, samt at få afbalanceret de vinterdæk som har været opmagasineret hele sommersæsonen.

Det gælder dog ikke nødvendigvis for det stigende antal danske bilister, som sværger til helårsdæk og alufælge

Alufælge om vinteren?

Her vil mange umiddelbart spørge, om man overhovedet kan bruge alufælge om vinteren?. Til dem kan vi heldigvis sige, at smalle vinterdæk på sorte stålfælge var i ”gamle dage”. Hvis man som bilist vælger de rigtige alufælge, kan de sagtens klare vinteren med al dens søle og vejsalt.

Og hvad er så de rigtige alufælge til vinterbrug?. Uanset om dine alufælge skal på vinterdæk eller helårsdæk, er det ikke ligegyldigt hvilken fælg du vælger. Det er vigtigt at sørge for at anskaffe sig alufælge der er egnet til vinterbrug.

Alufælge til vinterbrug skal være enkle i design, så de er nemme at rengøre og vedligholde. Følg disse anvisninger ved valg af alufælge til vinter:

  • Vælg alufælge, der er så lette som muligt
  • Vælg alufælge, der har et enkelt design
  • Vælg alufælge, der er lakerede over det hele
  • Vælg alufælge i én og KUN en farve
Andre læste også:  Olieskift

Helårsdæk om vinteren?

Hvor alle bilister kender til sommerdæk og vinterdæk, er begrebet helårsdæk nyere for mange.

 

Et helårsdæk er som udgangspunkt et dæk, der på bekostning af spidskompetencer inden for enten sommer eller vinterkørsel sigter mod at fungere til begge dele.

 

I de første år på markedet havde helårsdæk ikke det bedste ry. Dertil var for mange af dem simpelthen for meget kompromis, og for lidt kompetencer.

 

Det har dog ændret sig betragteligt de seneste år, og derfor ser man også en markant vækst i antallet af danske bilister, som kører med helårsdæk.

 

Det skal siges, at ved en hård vinter er vinterdæk fortsat at betragte som den bedste løsning. Omvendt er helårsdæk en klar opgradering af sikkerheden for de bilister, som ellers har kørt året rundt på deres sommerdæk. Sommerdæk bør under ingen omstændigheder benyttes til vinterkørsel, heller ikke hvis vinteren er mild!

 

Vælg kun de bedste helårsdæk

Udviklingen af helårsdæk er så langt, at de bedste helårsdæk i dag er en reel valgmulighed i forhold til at skifte mellem sommer og vinterdæk. Det blev senest konkluderet af det største bilmedie i Europa, Auto Bild.

 

Også vores eget FDM konkluderer:

»De bedste helårsdæk er på niveau med gennemsnittet af vinterdæk, og helårsdækket er bedre end de dårligste vinterdæk. Man kan med sindsro køre med helårsdæk om vinteren, hvis man er indstillet på at tage den lidt med ro, når sneen vælter ned, men det skal man jo gøre, uanset hvilket dæktype, man har på bilen«, siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDM/Motor.

Der er ingen tvivl om, at det allerbedste er at køre med sommerdæk om sommeren og vinterdæk om sommeren – hvis du altså vel at mærke kører med de bedste sommer- og vinterdæk. Hvis du ikke kører med de bedste sommer- og vinterdæk, er det i nogle tilfælde mere ideelt at køre med helårsdæk.

Det helårsdæk der vinder de fleste tests, og som faktisk er et bedre vinterdæk end mange af de ”rigtige vinterdæk”, er Michelin Crossclimate. Det er et virkelig godt helårsdæk, som også opnåede bedømmelsen ”Eksemplarisk” i Auto Bild.

 

Find alufælge og helårsdæk online

Uanset om du overvejer helårsdæk, vinterdæk eller alufælge til vinterbrug, findes det største udvalg online. Wheelsshop.dk er en webshop med fokus på dæk og fælge, og et oplagt sted at starte din søgning. Wheelsshop tilbyder nemlig Skandinaviens største udvalg af alufælge, fælge og dæk til alle bilmærker – og til skarpe online priser.

4.9/5 - (14 votes)

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.