Omregistrering af bil

Når en bil skifter ejer, skal den omregistreres eller afmeldes senest indenfor tre uger. I denne forbindelse kander opstå mange spørgsmål, da der er flere muligheder og regler herunder. Vi har i dette indlæg samlet de vigtigste punkter når du skal foretage en omregistrering af bilen.

Hvis du er køber af en bil, kan det være at sælger allerede har omregistreret bilen med det samme. Men reglen er altså at den skal være omregistreret indenfor tre uger efter den er overdraget til ny ejer – hvis ikke dette bliver gjort, kan sælger bede SKAT om at afmelde køretøjet.

Du kan omregistrere bilen på følgende måder:

1. Omregistrering af bilen på nettet (skat.dk)

Det er muligt at omregistrere bilen oline via SKAT’s hjemmeside, mens du kan sidde derhjemme i fred og ro. I forbindelse med omregistreringen skal du bruge registreringsattesten på bilen og dit Nem-id. Det koster 340 kroner gennem motorregistret og du kan følge dette link ved skat.dk.

 

2. Omregistrering af bil hos nummerpladeoperatør (Synshal eller forhandler)

Du har også mulighed for at omregistrere bilen hos en nummerpladeoperatør, som er en synshal eller en forhandler hvor du også kan købe nummerplader. Du kan indtaste dit postnummer og finde den nærmeste nummerpladeoperatør på dette link ved skat.dk.

 

3. Omregistrering af bil i et af SKAT’s motorkontorer

Der er også mulighed for at møde op på en af SKAT’s 4 motorkontorer, som findes rundt omkring i hele Danmark. Omregistreringen koster 480 kroner inkl. personlig betjening (Ja, det er et gebyr de tager).

Andre læste også:  Kan en leasingbil eller en udlejningsbil bedst betale sig?

Motorkontorene er beliggende i følgende byer:

  • Høje-Taastrup
  • Odense
  • Aarhus
  • Aalborg

Det skal du være opmærksom på

I forbindelse med omregistreringen er der flere ting du skal være opmærksom på. Hvis du omregistrere bilen inden køber kører afsted i bilen, vil dit forsikringsselskab automatisk modtage besked fra SKAT når omregistreringen er gennemført og du modtager en refundering eventuel forudbetalt ejer- og vægtafgift.

Men hvis køber kører afsted i bilen, inden køretøjet er blevet omregistreret, men efter du har modtaget betaling, er det altså vigtigt at du kontakter dit forsikringsselskab med det samme, og informerer dem om salget.

Derudover skal du være opmærksom på at bilen skal synes ved omregistreringen hvis:

  • Bilen har ikke overholdt syn
  • Bilen er registreret i udlandet
  • Bilen har været afmeldt i mere end et år

Det kan også være en god ide at tjekke nummerpladen på bilen du overvejer at købe, da dette kan give dig brugbar information omkring gæld, synsrapport, kilometertal mv. Du kan fx tjekke nummerpladen på nummerplade.net.

Avatar

Martin Forfatter

Martin har det daglige ansvar hos Deltin.dk og har en stor interesse indenfor biler og reparation af biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *