Bilferie i Danmark og udland

At rejse med bil er et fantastisk alternativ til andre rejseformer. Du har større frihed og kan selv bestemme undervejs. Desuden kan du let kombinere flere destinationer og impulsive idéer. Med familiecontaineren på landevejen får du endda mulighed for at pakke lidt tungere grej til rejsen.

Uanset om I triller rundt i Danmark eller Italien, så er der nogle gængse fordele ved bilferien. Her har vi opstillet nogle af de mest fremtrædende, som vi sætter stor pris på.

Du bestemmer selv – og har frihed til at opleve mere

Som nævnt er der en høj mængde frihed ved bilferien. I skal kun tænke på jeres egne behov – og kan lave ændringer eller gå på opdagelse undervejs.

Leveregler for at opleve mere:

  • Oplev mere og undgå at planlæg jeres tur alt for nøje hjemmefra.
  • Spørg folk I møder undervejs og få deres anbefalinger til steder I skal besøge.
  • Benyt vejskilte og landkort i stedet for GPS.
  • Slå ”autopiloten” fra og vær’ mere bevidst om hvor I kører.

Reglerne er inspireret af outdoor-mærket Frilufts mission om at tage den lange vej, få ro på og opleve mere.

Pak let – eller medbring et helt køkken

Pak kun det nødvendige – og få mulighed for at opleve glæden ved enkelthed og overblik. En lille oppakning gør pakkeriet lettere og giver jer mere rum i bilen. Passagerer på bagsædet får en bedre og mere komfortabel rejse hvis I ikke propper alt for meget baggage og løsdele rundt ved sæderne.

Andre læste også:  Derfor er nummerpladen så vigtig ved køb af brugte biler

Hvis I vil, kan I medbringe et helt minikøkken på jeres tur. Der findes alt fra Trangia til Primus, som giver jer mulighed for let tilberedning af mad direkte fra rastepladsen, stranden eller overnatningsstedet som I stopper ved. Hvis I er friske nupper I en overnatning i et gratis shelter – som alternativ til overnatning i bilen.

Se pakkelister fra Friluftsland her

Vær god mod miljøet og tænkt på dit CO2-forbrug

En af de ting du kan opnå ved at køre fremfor at flyve er det mindskede CO2-forbrug. Ifølge en sammenligning lavet af Greenmatch er forbruget per passager mere end halveret, hvis I vælger bilen på den samme distance.

Bilen udleder kun 48 gram CO2 pr. kilometer for hver passager – hvis I er fire i bilen. Hver passager står for hele 110 gram ved valg af flyet. Dog skal I selvfølgelig også medregne de kilometer I kører rundt ved destinationen. Men bare i Danmark, eller den Svenske natur, kan I komme meget langt for den sparede CO2-udledning.

Vælg derfor bilferie og skån miljøet.

God tur!

5/5 - (1 vote)

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.