Dækmønster – Lovkrav og måling af dækmønster

Vi anbefaler at man regelmæssigt kontrollere dækmønsteret på dine bildæk for at overholde lovkravene uden at forringe din brændstoføkonomi og køresikkerhed. Der findes både sommerdæk, vinterdæk, helårsdæk og offroad dæk – men et dæk produceret til et specifikt brug er altid at foretrække for den bedste køreoplevelse.

Hvad er lovkravene til dækmønster?

Der er lovkrav man skal overholde i forhold til ens dækmønster, da det ikke er nok at have en bil der er udstyretkorrekt med bremser, støddæmpere mv. Slidbanen på dækket er bilens eneste kontakt med vejen, hvilket gør det til en meget vigtig faktor for din køresikkerhed.

Loven siger at man minimum skal have 1,6 mm dækmønster, men vi anbefaler at man udskifter dækkene når der er mindre end 3 mm dækmønster tilbage. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være andre regler i udlandet, så skal du på bilferie kan det være en god ide at tjekke reglerne for udlandet.

 

Mange værksteder og dækcentre tilbyder at måle og efterse dit dækmønster, så du kan være sikker på at du overholder lovkravene.

Sådan kan du selv tjekke dækmønsteret

Der er flere måder at måle dækmønsteret på afhængigt af, hvilken type dæk du har monteret på bilen.

  1. Hvis dine dæk er mærket med en trekant eller bogstaverne TWI, er der slidbaner på tværs af dækket som indikerer om dækket er slidt ned. Hvis dækkene er slidt ned under kravene, vil det være tydeligt at mønsteret er brudt af slidbanerne.
  2. Du kan bruge en skydelære til at måle dybden på dit dækmønster. Du bruger den tynde pind i bunden og kan dermed måle om mønsteret er over 1,6 mm dybt.
  3. Du kan også bruge en dansk tyve-krone, hvor du holder dronningens hoved på mønten opad. Hvis mønten synker dybere ned i mønsteret end dronningens hals, så er dit dækmønster dybt nok.
Andre læste også:  Oliefyr til bil

Få 3 uforpligtende tilbud på nye dæk

oliefyr til bilDeltin.dk anbefaler:

Prisgaranti på alle opgaver – modtag 3 tilbud på nye bildæk inkl. montering!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

5/5 - (2 votes)

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.