Serviceeftersyn

Når du får foretaget et serviceeftersyn, er det med til at forebygge skader på din bil. Hvis du er god ved din bil, og ikke kører den for hårdt til, kan du spare en del penge i fremtiden. Hvor ofte du skal få lavet et serviceeftersyn på din bil, afhænger fra mærke til mærke. Dette serviceinterval bestemmes ud fra modellen på bilen og motortypen. Det anbefales af de fleste autoriserede værksteder at få foretaget et serviceeftersyn omkring hver 10.000-30.000 km.

Når du får foretaget et serviceeftersyn, er det her mekanikeren opdager eventuelle fejl og mangler på din bil. Det kunne for eksempelvis være at dine bremser kun yder 80%, at din bil mister olie, eller at dit airconditionanlæg skal skiftes eller repareres. Mekanikeren kan altså finde utallige fejl, som du måske ikke selv har lagt mærke til. Et serviceeftersyn kan kort forklares som et ”bil lægetjek”. Inden du får din bil tilbage, sørger de for, at den er smurt, udskifter eventuelle defekte dele, og tjekker at den starter, bremser og drejer som den skal.

Sådan får du den bedste pris på serviceftersyn

lakering af bilDeltin.dk anbefaler:

Prisgaranti på alle opgaver – modtag 3 tilbud på serviceeftersyn!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Serviceeftersyn på bil – Hvor meget koster det?

Der er ikke en fast pris på, hvor meget det koster at få din bil til serviceeftersyn. Det afhænger nemlig af modellen og årgangen på den. Det skyldes altså helt konkret, at der er forskel på biler, hvor den ene bil kan fejle noget, som vil tage længere tid at fikse, end først antaget. Da et serviceeftersyn godt kan gå hen og blive en halv dyr affære, kan du finde et attraktivt billån, som kan hjælpe dig med finansieringen. Du starter altså med at tage din bil med ind til en undersøgelse, og derfra kan mekanikeren give dig et mere konkret tilbud, om hvor meget det vil komme til at koste dig. Vær opmærksom på, at du kan samle tilbud hos forskellige værksteder. Det er nemlig gratis og helt uforpligtende.

Andre læste også:  Lakering af bil - Sådan får du den bedste pris

Er et serviceeftersyn bare et salgstrick for at tjene penge?

Mange tror at et serviceeftersyn bare er til, for at værkstederne kan tjene penge. Men nej, et serviceeftersyn på din bil, er anbefalet i og med, af du sikrer dig, at din bil kører optimalt. Et serviceeftersyn er lavet for din egen og andres sikkerhed. Der er tilmed i maj 2018 udkommet nye regler, som gør, at det er blevet sværere at få sin bil igennem syn. Det gør, at der i fremtiden vil være færre fejl på din bil. Så alt i alt, er et servicetjek altså ikke bare et salgstrick, men det kan spare dig for en masse penge, samt sørge for din bil kører som den skal.

Standardelementer i et serviceeftersyn

• Olieskift og nyt oliefilter.
• Kontrol og efterfyldning af bremsevæske.
• Kontrol og efterfyldning af kølervæske.
• Kontrol og justering af dæktryk og dækmønster.
• Smøring af dørhængsler.
• Kontrol af styretøj og undervogn.
• Kontrol af udstødningssystemet.
• Skift af gearkasseolie.
• Kontrol og evt. udskiftning af brændstoffilter.
• Kontrol af aircondition.
• Udskiftning af pollenfilter og rensning af anlæg.
• Justering af motorens ventiler.
• Testkørsel på vej og endelig godkendelse.

Gode råd om serviceeftersyn

Se også den nedenstående video med gode råd omkring serviceeftersyn.

5/5 - (3 votes)

Deltin.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.