Opbevaring af bildæk

Der er mange muligheder for at opbevare dine bildæk, men det er ikke alle muligheder der er optimale for at holde standen på dine dæk bedst muligt. I dette indlæg kommer vi nærmere ind på de forskellige muligheder for opbevaring af bildæk og hvad du skal være opmærksom på i denne forbindelse.

Sådan skal dine bildæk opbevares

Hvis man søger rundt på nettet, kan man finde mange artikler og gamle råd omkring hvordan dækkene opbevares bedst. Man skal dog også huske at dækproducenterne er blevet væsentligt bedre til at fremstille slidstærke dæk af en høj kvalitet sammenlignet med flere år tilbage.

Hvis du dækkene opbevares i en kortere periode med fælgene monteret, er det ligegyldigt om de opbevares stående eller liggende da fælgene fastholder en fast form på dækket. Er der dog ikke fælge på dækkende, har de bedst af at stå op under opbevaringen.

Det er vigtigt at du opbevarer afskærmet fra olie, benzin og andre kemikalier som kan nedbryde gummiet under opbevaringen. Samme situation kan opstå hvis der er for varmt, for koldt eller for fugtigt under opbevaringen.

Vi anbefaler at du opbevarer dækkene i et mørklagt rum uden vinduer/afskærmet vinduer, hvor du enten er sikker på temperaturen holdes stabilt omkring de 15 grader eller eventuelt med en temperaturstyring.

Kan jeg opbevare dækkene derhjemme eller skal jeg vælge eksternt sted?

Begge muligheder kan være fine for opbevaring af dine bildæk. Dog skal du have et mørkt isoleret rum som også holdes frostfrit, hvis du vil have muligheden for at opbevare dem korrekt derhjemme. Det kan eksempelvis være et isoleret værksted, hvor du kan holde dem afskærmet fra olie, benzin mv. Det betyder altså at du eksempelvis ikke kan opbevare dem på loftet trods det er et mørkt rum, da der ofte kan blive rigtig varme på sommerdage.

Andre læste også:  Dækmønster – Lovkrav og måling af dækmønster

Der er også mange virksomheder der tilbyder opbevaring af dine bildæk mod betaling. Du kan eksempelvis leje et opbevaringsrum som opfylder ovenstående kriterier ellers tilbyder mange mekaniker også at opbevare dækkene korrekt for dig.

 

Avatar

Martin Forfatter

Martin har det daglige ansvar hos Deltin.dk og har en stor interesse indenfor biler og reparation af biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *